آموزش ها-هاست نگار

CTR یا نرخ کلیک چیست؟روش های افزایش آن

CTR یا نرخ کلیک چیست؟ + روش های افزایش آن

 

آنچه در این آموزش خواهید آموخت:

CTR چیست؟

نحوه محاسبه نرخ کلیک

CTR و Impression چه تفاوتی دارند؟

نرخ کلیک طبیعی چیست؟

چرا باید سعی کنیم در نتایج گوگل جزو اولین ها باشیم؟

تاثیر نرخ کلیک در سئو

راه های افزایش CTR سایت

علت نمایش CTR بالای 100% برای برخی کلمات در تبلیغات گوگل چیست؟

چگونه CTR صفحات سایت را مشاهده کنیم؟

نتیجه گیری

 

اگر شما نیز دارای سایت برای خود باشید، قطعا پیش از این بارها با کلمه CTR روبرو شده اید. CTR یا نرخ کلیک درواقع نشان دهنده میزان جذابیت سایت شما برای کاربران است. اگر نرخ کلیک سایت شما زیاد باشد یعنی به علت مفید و گیرا بودن سایت شما، کاربران روی لینک های مربوطه به سایت شما کلیک بسیاری داشته اند. در واقع این افزایش نرخ کلیک، یکی از اهداف هر کسی است که مدیریت و یا مالکیت یک یا چند سایت را دارد.

ممکن است این سوال در ذهن شما ایجاد شده باشد که CTR مخفف چیست؟ و یا آیا این نرخ کلیک در سئو سایت زیر تاثیر گذار است یا خیر؟ در این مقاله از بخش آموزش هاست نگار ما قصد داریم به این موضوع و پاسخ این پرسش ها بپردازیم. پس درصورتی که تمایل دارید راجع به نرخ کلیک اطلاعات مفیدی کسب کنید، در این آموزش همراه ما باشید.

 

CTR چیست؟

CTR مخفف Click Through Rate یا همان نرخ کلیک میباشد. CTR در واقع معیاری برای محاسبه تعداد کلیک کاربران بر روی لینک ها، دکمه ها و تبلیغات سایت است. پس همانطور که پیش از این گفتیم، این معیار میتواند میزان جذابیت سایت شما برای کاربران را نیز مشخص کند. زیرا کاربران درصورتی که جذب سایتی شده باشند، بارها و بارها وارد آن میشوند که در نهایت این ورودها باعث افزایش نرخ کلیک سایت میشود.

 

نحوه محاسبه نرخ کلیک

نرخ کلیک به این صورت محاسبه میشود که میبایست تعداد هر کلیک بر روی لینک محتواهای سایت خود در نتایج گوگل را به تعداد Impression یا همان نمایش تقسیم کنید و در نهایت در 100 ضرب کنید

CTR یا نرخ کلیک چیست؟ + روش های افزایش آن

البته لازم به ذکر است که شما نیازی به انجام چنین کاری ندارید؛ زیرا ابزارهای متعددی در زمینه اندازه گیری CTR سایت و دریافت اطلاعات موردنیاز جهت بهینه سازی سایت، وجود دارند. میتوان گفت دوتا از معروف ترین و کاربردی ترین ابزارها در این زمینه، گوگل آنالیتیکس و سرچ کنسول گوگل هستند.

درصورتی که مایلید راجع به تفاوت این دو ابزار بدانید میتوانید از آموزش زیر بهره بگیرید:

⇐ تفاوت گوگل سرچ کنسول و گوگل آنالیتیکس چیست؟

 

CTR و Impression چه تفاوتی دارند؟

Impression درواقع به معنای نمایش سایت شما در نتایج جستجو است.اما گاهی نیز پیش می آید که سایت شما در نتایج نمایش داده میشود ولی کاربران کلیک نمیکنند. به همین علت جهت محاسبه CTR ، تعداد کل کلیک ها را به تعداد کل نمایش یا Impression تقسیم میکنند.

 

نرخ کلیک طبیعی چیست؟

Organic CTR یا نرخ کلیک طبیعی همان ترافیکی است که بصورت کاملا طبیعی لینک محتواهای سایت شما را در نتایج موتورهای جستجو به نمایش میگذارد که در نهایت موجب کلیک کاربر بر روی آن و ورود به سایت میشود.

CTR یا نرخ کلیک چیست؟ + روش های افزایش آن

امروزه نرخ کلیک یا CTR به یک اصل در سئو تبدیل شده است. زیرا تماما تلاش افراد بر این است که کاربران را در جهت کلیک بر روی لینک های محتوای سایت خود سوق دهند.

در اصل مدیران سایت بر این تلاشند که با بهبود عملکرد و بهینه سازی سایت خود، کاربران را مجاب کنند در بین نتایج به نمایش گذاشته شده، بر روی لینک سایت آنها کلیک کنند. که این امر موجب افزایش نرخ کلیک سایت میشود.

شاید این سوال برای شما پیش بیاید که چرا میگوییم نرخ کلیک طبیعی؟ زیرا برخی افراد با استفاده از روش های دیگر نرخ کلیک سایت خود را افزایش میدهند. مانند: استفاده از ربات، استفاده از افراد برای ورود به سایت با دستگاه ها و IP های مختلف، و …

این روش های غیرطبیعی ممکن است در ابتدا کارساز و راحت تر باشند؛ اما نرخ کلیک طبیعی، با اینکه افزایش آن سختی هایی دارد، برخلاف روش های غیرطبیعی ماندگاری در پی خواهد داشت. زیرا افزایش CTR با استفاده از ربات ناپایدار بوده و پس از مدتی سایت شما به جایگاه قبلی خود و یا حتی پایین تر منتقل میشود.

همچنین لازم است بگوییم بر اساس آمار، میانگین نرخ کلیک در دسکتاپ 32% و در موبایل 24% است.

CTR یا نرخ کلیک چیست؟ + روش های افزایش آن

 

چرا باید سعی کنیم در نتایج گوگل جزو اولین ها باشیم؟

شاید برای شما هم این سوال پیش آمده باشد که چرا باید تلاش ما در این راستا باشد که جزو اولین های نتایج گوگل باشیم؟ این امر دلایل متعددی دارد که در ادامه به آن میپردازیم:

CTR یا نرخ کلیک چیست؟ + روش های افزایش آن

  • مطابق آمار های بدست آمده بیش از 30 درصد کلیک های ترافیک طبیعی، بر روی 5 سایت اول گوگل انجام میشود.

  • رتبه بندی گوگل از الگوریتم های بسیار سختی عبور میکند که درنهایت اگر سایت شما جزو برترین های رتبه بندی محسوب شود، به معنای این است که از محتوای بسیار با کیفیت در سایت خود استفاده میکنید.

  • درصورتی که بتوانید اعتماد گوگل را بدست آورید، میتوانید به مدت مدیدی از مزایای افزایش نرخ کلیک به صورت طبیعی بهره مند شوید.

  • گوگل مورد اعتماد کاربران سطح اینترنت است و بیشترین میزان ترافیک را به خود اختصاص داده است.

  • از آنجایی که صفحه اول گوگل بیش از 90 درصد ترافیک گوگل برای یک کلمه مشخص را دریافت میکند؛ درصورتی که بتوانید این جایگاه را کسب کنید، ترافیک بالایی را دریافت خواهید کرد و CTR سایت شما نیز با افزایش قابل توجهی مواجه خواهد شد.

 

تاثیر نرخ کلیک در سئو

پس از خواندن مطالب بالا ممکن است این سوال به ذهن شما نیز خطور کرده باشد که آیا نرخ کلیک در سئو نیز تاثیر دارد؟ جواب شما را در این بخش از آموزش خواهیم داد.

CTR یا نرخ کلیک چیست؟ + روش های افزایش آن

CTR در واقع یکی از معیار های مهم در بهینه سازی سایت محسوب میشود. تصور کنید روزانه هزاران کاربر سایت شما را در نتایج گوگل مشاهده کند اما بر روی آن کلیک نکند، در این شرایط مشاهده لینک های سایت شما هیچ سودی برایتان نخواهد داشت. پس میتوان نتیجه گرفت که این نرخ کلیک است که اهمیت زیادی برای سایت شما دارد.

پس میبایست محتوا های در سایت خود را به گونه ای جذاب تولید کنید که کاربران را متقاعد به ورود به سایت شما کند. در این صورت میتوانید CTR سایت خود را افزایش دهید و گوگل را نیز همراه خود داشته باشید. زیرا گوگل نیز ب دنبال سایت های کاربر پسند است.

در نهایت میتوان گفت که با افزایش نرخ کلیک سایت شما رتبه بهتری در گوگل کسب خواهد کرد. هرچند که معیار های دیگری نیز مورد بررسی گوگل است که میبایست به آنها نیز توجه داشته باشید. پس میتوان گفت ابتدا میبایست سایت خود را بهینه و سئو شده کرده سپس با تولید محتواهای با کیفیت، CTR سایت خود را افزایش دهید.

 

راه های افزایش CTR سایت

برای اینکه بتوانید CTR سایت خود را افزایش دهید، ابتدا میبایست سایت خود را بهینه سازی کنید. شما باید روی بهینه سازی و سئوی سایت به اندازه کافی کارکنید که درنهایت محتوای جذابی تولیدکنید.

CTR یا نرخ کلیک چیست؟ + روش های افزایش آن

در ادامه چند راه برای افزایش نرخ کلیک به شما معرفی میکنیم:

 

1. دریافت رتبه های برتر در نتایج جستجوی گوگل

برای دریافت رتبه های برتر در نتایج جستجوی گوگل میبایست محتواهای سایت خود را طبق الگوریتم های گوگل تنظیم کنید. برای مثال چند موردی را که میبایست رعایت کنید، را در پایین برای شما آورده ایم:

  • تولید محتوای باکیفیت و مفید
  • طراحی سایت به گونه ای که دسترسی به بخش های مختلف به سادگی امکان پذیر باشد
  • محتوای شما باید دارای لینک خارجی و داخلی باشد
  • عدم وجود غلط املایی در متن محتوا
  • استفاده درست از تگ های H1 , H2 و دیگر تگ ها
  • و …

 

2. تولید محتوای جذاب از دید کاربران

دومین راه برای افزایش نرخ کلیک، تولید محتوای جذاب از دید کاربران است. محتوای تولیدی شما باید ازنظر کاربران به قدری جذاب باشد، که برای مطالعه آن روی لینک سایت شما کلیک کنند.

پس میبایست در انتخاب موارد زیر دقت لازم را داشته باشید تا سایت شما به قدری جذاب جلوه کند که کاربران روی آن کلیک کنند:

  • استفاده از عنوان مناسب برای محتوا
  • استفاده از کلمه کلیدی مرتبط با محتوا و مناسب
  • بهینه سازی توضیحات متا و بکارگیری عبارات جذاب در آن
  • دقت در بکارگیری تگ های H1 , H2 , H3 , …
  • استفاده از URL کوتاه و خوانا
  • بهره گیری از Schema برای جذاب کردن سایت در فهرست نتایج
  • و …

 

3. استفاده از تبلیغات کلیکی گوگل

پیش از این راجع به نرخ کلیک طبیعی باشما صحبت کرده بودیم. اکنون میخواهیم درباره تبلیغات کلیکی گوگل برای شما توضیحاتی بدهیم. تبلیغات کلیکی گوگل یا Pay Per Click که به اختصار PPC نیز گفته میشود، یکی دیگر از راه های افزایش نرخ کلیک است.

CTR یا نرخ کلیک چیست؟ + روش های افزایش آن

در این نوع افزایش نرخ کلیک، گوگل در ازای هزینه ای که در برابر هر کلیک از شما دریافت میکند، لینک موردنظر شما را در نتایج ابتدایی جستجوی خود به نمایش میگذارد. این دسته از لینک ها در کنار آدرس آنها کلمه Ad دیده میشود که مخفف Advertisement و به معنای تبلیغاتی بودن لینک نمایش داده شده است.

همانطورکه متوجه شدید این روش برخلاف ترافیک طبیعی که رایگان بود، هزینه ای به ازای هرکلیک برای شما دربر دارد. که شما میتوانید از آن جهت مطرح کردن سایت خود استفاده کنید.

 

4. بهینه سازی سایت برای تلفن همراه

یکی از نکاتی که ممکن است از دید بسیاری از مدیران سایت پنهان مانده باشد، بهینه سازی سایت و محتوا برای موبایل است. درصورتی که این بهینه سازی انجام نشود ممکن است کاربر از دیدن بی نظمی سایت شما کلافه شده و دیگر به سایت شما بازنگردد. گاهی افراد به گونه ای تبلیغات را در سایت خود قرار میدهند که در موبایل بسیار بزرگ و ناهنجار نمایش داده میشود که این باعث کاهش جذاب سایت برای کاربر میشود.

 

علت نمایش CTR بالای 100% برای برخی کلمات در تبلیغات گوگل چیست؟

گاهی ممکن است کاربری هنگام جستجوی واژه موردنظر و نمایش نتایج گوگل، بیش از یکبار روی لینک شما کلیک کند. در این صورت جدول آمار بصورت یک نمایش و دو کلیک این را ثبت میکند. که در نهایت موجب میشود CTR 200% به خطا برای این کلمه کلیدی به نمایش در آید. البته جای نگرانی نیست زیرا گوگل هزینه این کلیک های تکراری را محاسبه نمیکند.

 

چگونه CTR صفحات سایت را مشاهده کنیم؟

در آخرین بخش از این مقاله میخواهیم به شما نشان دهیم که CTR صفحات سایتتان را از کجا میتوانید مشاهده کنید. یکی از بهترین گزینه ها جهت مشاهده CTR استفاده از ابزار گوگل سرچ کنسول است. درصورتی که تا به حال سایت خود را در این ابزار ثبت نکرده اید میتوانید از آموزش زیر بهره بگیرید:

⇐ آموزش ثبت سایت در کنسول جستجوی گوگل

پس از ورود به سرچ کنسول گوگل روی زیرمنوی Performance کلیک کنید. اکنون میتوانید با قرار دادن موس بر روی تاریخ موردنظر بر روی نمودار، CTR را مشاهده کنید. همچنین میتوانید میانگین نرخ کلیک را از بخش Average CTR مشاهده کنید.

CTR یا نرخ کلیک چیست؟ + روش های افزایش آن

نکته: میتوانید با کمی اسکرول کردن CTR هر کلمه را بصورت جداگانه مشاهده کنید.

 

نتیجه گیری:

درنهایت همانطور که متوجه شدید CTR یکی از معیارهایی است که برای داشتن سایتی موفق میبایست به آن توجه کرد. زیرا هرقدر نرخ کلیک سایت شما بیشتر باشد، ورود ترافیک به سایت شما بیشتر است. این امر در نتیجه باعث پیشرفت سایت شما میشود.

CTR یکی ازمعیارهای بسیارمهم گوگل است که میتوانید برای دریافت رتبه های بهتر درنتایج جستجوی گوگل از آن استفاده کنید. همچنین اگر دقت کرده باشید در مقاله هایی که برای ارائه روش هایی جهت بهبود سئو ایجاد شده اند، به CTR تاکید زیادی داشته اند؛ زیرا نرخ کلیک یکی از فاکتور های مهم گوگل برای رتبه بندی نتایج است.

امیدواریم این آموزش برای شما مفید بوده باشد و به وسیله آن با مفهوم CTR یا نرخ کلیک به خوبی آشنا شده باشید. درصورتی که در رابطه با این مقاله سوالی برای شما پیش آمد میتوانید آن را در بخش دیدگاه بیان کنید.

 

آموزش های مرتبط با این مقاله:

ثبت سایت در گوگل آنالیتیکس

رفع خطاهای coverage issue در سرچ کنسول

روش های ایندکس سریع صفحات در گوگل

کلماتی که کاربران به کمک آن وارد سایت شده اند

حذف صفحات ایندکس شده در گوگل

 

نوشتن دیدگاه


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید

خرید هاست

 

آموزش های مرتبط